Problemen afkoopregeling auto van de zaak

Problemen afkoopregeling auto van de zaak

27 februari 2014 Nieuws

Volgens de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) komen werknemers met een auto van de zaak steeds vaker in de problemen door afkoopregelingen als zij van baan veranderen. De vereniging adviseert werknemers daarom geen autoregeling te ondertekenen met een onduidelijke afkoopregeling.Werknemers worden bij uitdiensttreding geacht de auto mee te nemen of af te kopen.Dit zorgt voor grote problemen. Terwijl deze afkoopregelingen vaak onduidelijk zijn, krijgen werknemers ook onverwachte naheffingen van duizenden euro’s.

Dit is het gevolg van aanscherping van de autoregeling de afgelopen jaren, door werkgevers. Het aantal problemen gemeld bij de Vereniging is met 50% gestegen tot  gemiddeld meer dan 10 zaken per maand.

VAVDZ geeft aan bezorgd te zijn over deze ontwikkeling. De risico’s bij het voortijdig afbreken van een leasecontract wordt bij een afkoopregeling volledig bij de werknemer neergelegd. Door verschillen in afschrijvingsmethodieken en allerlei boetes en kosten ontstaan er afkoopbedragen die alle redelijkheid missen. ‘Dit kan echt niet’, zegt Martin Huisman, Voorzitter VAVDZ.

Omdat er tot op heden geen duidelijke jurisprudentie is over de houdbaarheid van afkoopregelingen heeft VAVDZ in samenwerking met ARAG een voorbeeldbrief opgesteld.  Werknemers kunnen die gebruiken als zij reeds voor een afkoopregeling getekend hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *