Haal je ordners leeg en bewaar alles op één digitale plek!

Haal je ordners leeg en bewaar alles op één digitale plek!

10 juli 2020 Nieuws

Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het personeelsdossier van werknemers. Een eenvoudige manier om dossiers up-to-date te houden is door gebruik te maken van een digitaal personeelsdossier. Het personeelsdossier bevat persoonsgegevens en de privacy hiervan is vanzelfsprekend van groot belang. Met een digitaal dossier in onze applicatie kun je er zeker van zijn dat je voldoet aan de AVG/GDPR wet- en regelgeving en de beveiliging van documenten gewaarborgd is.

De overige voordelen van een volledig digitaal dossier

Tijdsbesparing
Het bijhouden van papieren personeelsdossiers kost veel tijd. Ongetwijfeld is deze tijd beter te gebruiken voor andere zaken. Met het digitaal beheren van jouw personeelsdossiers bespaar je tijd en dus ook geld.

Altijd en overal toegang
Of het nu gaat om een arbeidsovereenkomst, diploma, werkgeversverklaring of een aanvraagformulier voor een opleiding: werknemers kunnen zelf altijd en overal hun documenten terugvinden in het digitaal personeelsdossier.

Instelbare HR-signalen
Je kunt aan ieder document een actiedatum of vervaldatum koppelen. Zo vergeet je nooit meer een actie op te volgen. Dit is bij een papieren dossier bijna niet te doen.

Rechten toekennen
Steeds meer gegevens worden vastgelegd. Van beoordelingen tot contracten en verzuimgegevens. Voor iedere werknemer bepaal jij welke documenten zichtbaar zijn van het digitaal personeelsdossier en welke niet.

Veiligheid
In een personeelsdossier staat veel privacygevoelige informatie. Denk aan contracten, loonstroken, beoordelingen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze informatie is zeer gevoelig voor zowel het bedrijf als voor de medewerker. Het is daarom van belang dat er goed omgegaan wordt met deze gevoelige informatie. Digitale personeelsdossiers helpen bij het beheren en beveiligen van de personeelsdossiers.

Gratis beschikbaar!
Het volledige digitale dossier is gratis beschikbaar voor onze klanten! Wil je dit eens uitproberen of sparren over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op!