Helft WW-premie voor rekening van werknemer?

Helft WW-premie voor rekening van werknemer?

13 maart 2015 Nieuws

Werknemers gaan mogelijk vanaf 2016 de helft van de WW-premie voor hun rekening nemen. De Sociaal Economische Raad (SER) heeft onlangs een advies uitgebracht waarin dit geadviseerd wordt. De premie moet niet alleen WW-uitkeringen, maar ook regionale adviescentra gaan financieren die werkzoekenden aan een nieuwe baan moeten helpen.

Het SER-advies (pdf) is een uitwerking van plannen die de sociale partners in 2013 in het sociaal akkoord maakten. Volgens de SER moeten werknemers meebetalen aan de WW om alle toekomstige werkloosheidsuitkeringen te kunnen financieren en om regionale adviescentra voor scholing van werkzoekenden en de bemiddeling naar nieuw werk op te kunnen richten. Als het aan de SER ligt, komen er 35 van die centra, die een aanvulling moeten zijn op de diensten die UWV aanbiedt. De focus komt hierdoor te liggen op het voorkomen van werkloosheid.

De invoering van de WW-premie voor werknemers moet wel lastenneutraal zijn. Dit betekent dat werknemers gecompenseerd worden als zij negatieve gevolgen ondervinden van hun bijdrage aan de WW-premie.

imagesUFVLA3CT

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *