BSN buitenlandse werknemers

BSN buitenlandse werknemers

24 januari 2014 Nieuws

Voortaan moet u van iedere werknemer die bij uw onderneming aan de slag gaat een burgerservicenummer (BSN) in de loonadministratie opnemen. Tot en met 2013 kregen bepaalde buitenlandse werknemers nog een sofinummer.

In het verleden kregen buitenlandse werknemers die niet bij een Nederlandse gemeente waren ingeschreven geen BSN. Zij kregen nog een ouderwets sofinummer. Dat moest u dan in de loonadministratie opnemen in plaats van een BSN. De nieuwe Wet basisregistratie personen regelt echter dat sinds 6 januari 2014 ook niet-ingezetenen geregistreerd worden.

Het verschil tussen een BSN en het sofinummer is de manier waarop en waarvoor het nummer gebruikt wordt. Het BSN is een algemeen persoonsnummer dat in de gehele publieke sector gebruikt wordt, dus ook in het onderwijs en de zorg.

Het sofinummer werd door de Belastingdienst toegekend en ook alleen voor belastingen en sociale verzekeringen gebruikt. In de meeste gevallen zijn het BSN en het sofinummer gelijk. In sommige gevallen is echter een volledig nieuw nummer toegekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *