Bijtelling elektrische auto’s 2014

Bijtelling elektrische auto’s 2014

8 november 2013 Nieuws

Indien er werknemers in uw onderneming op het punt staan om in een volledig elektrische auto van de zaak te gaan rijden, dan hoeft u volgend jaar geen 7% bij hun loon te tellen bij privégebruik, maar slechts 4%. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft deze wijziging onlangs aangekondigd.

Op dit moment geldt een bijtelling van 0% voor werknemers die ook privé rijden in een auto van de zaak met een CO2-uitstoot van niet meer dan 50 gram per kilometer. Per 1 januari 2014 wijzigt de bijtelling voor deze auto’s, maar alleen voor nieuwe gevallen.

Als u in de periode van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015 een auto aan schaft met een CO2-uitstoot van maximaal 50 gram per kilometer, dan geldt er gedurende 60 maanden een bijtelling van 7%. Onlangs heeft staatssecretaris Weekers echter in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat hij een onderscheid wil maken tussen volledig elektrische auto’s en hybride auto’s, die bijvoorbeeld ook op benzine of diesel kunnen rijden. Voor nieuwe volledig elektrische auto’s gaat u volgend jaar 4% bijtellen, voor nieuwe hybride auto’s 7%.

Weekers gaat dit plan verder uitwerken in een nota van wijziging op het Belastingplan 2014. Als de auto van de zaak met een bijtelling van niet meer dan 50 gram per kilometer vóór 1 januari 2014 wordt aangeschaft, geldt gedurende 60 maanden een bijtellingspercentage van 0%.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *