Aangepaste ureneis premiekorting jongere werknemers

Aangepaste ureneis premiekorting jongere werknemers

24 juni 2015 Nieuws

Om in aanmerking te komen voor de premiekorting jongere werknemers dient een werknemer uit een uitkeringssituatie een arbeidsovereenkomst van ten minste 32 uur per week, voor de duur van ten minste 6 maanden te krijgen. Het aantal uren per week in deze voorwaarde gaat vanaf 1 juli 2015 omlaag naar 24 uur per week.

Als u een werknemer in dienst neemt in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar, kunt u in aanmerking komen voor de premiekorting jongere werknemers onder de volgende voorwaarden:

  • De werknemer had recht op een WW-uitkering of een uitkering op grond van de Participatiewet voordat hij bij u in dienst kwam. De Participatiewet is sinds 1 januari 2015 van kracht.
  • De werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor ten minste 32 uur per week met een duur van ten minste 6 maanden. Als de werknemer in dienst komt op of na 1 juli 2015, moet hij een arbeidsovereenkomst hebben voor ten minste 24 uur per week met een duur van ten minste 6 maanden.

De korting geldt tijdelijk tot 1 januari 2018 en bedraagt 3.500 euro per werknemer per jaar. In het Handboek Loonheffingen vindt u meer informatie over de premiekorting.

Ontslagvergoeding

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *