30%-regeling mogelijk iets minder streng versoberd

30%-regeling mogelijk iets minder streng versoberd

17 oktober 2018 Nieuws

Het schrappen van de afschaffing van de dividendbelasting heeft de weg vrijgemaakt voor een pakket aan nieuwe maatregelen om het vestigingsklimaat te versterken. Er ligt een plan op tafel om de 30%-regeling, voor buitenlandse werknemers, minder streng te versoberen. Er is overgangsrecht in de maak voor de werknemers die er in 2019 of 2020 vervroegd niet meer onder zouden vallen. Dat betekent dat de huidige regeling, waarbij buitenlandse werknemers over dertig procent van hun jaarinkomen geen belasting hoeven te betalen gedurende acht tot tien jaar, langer in zijn huidige vorm blijft bestaan. Landelijk maken zeker 60.000 mensen gebruik van de regeling.

Aanvankelijk zou de duur van die regeling volgend jaar worden teruggebracht naar vijf jaar. Veel expats zouden dan ineens 500 tot 1000 euro per maand aan inkomsten verliezen, terwijl ze hun financiële planning hadden gebaseerd op de voordelige regeling. De maatregelen worden nu twee jaar uitgesteld.

Het kabinet wil eventuele Kamervragen over de nieuwe aanpassingen graag in het wetgevingsoverleg op 5 november meenemen. Daarom streven de bewindslieden ernaar om de nota van wijziging waarin het overgangsrecht voor de 30%-regeling is uitgewerkt op 26 oktober aan te bieden aan de Tweede Kamer.